Doorlopende naailessen alle niveaus

Studio ZIP geeft naailes, naaicursussen en workshops op elk niveau, voor kinderen en volwassenen.

Op alle lessen en cursussen geldt

50% korting voor Ooievaarspashouders!

doorlopende naailessen
Tijdens de naailessen leer je zelfstandig op je eigen niveau een kledingstuk te maken naar jouw wens. Nu kun je precies dát kledingstuk maken wat je graag zou willen hebben en dit gemaakt op jouw lichaam. Natuurlijk kan je ook iets anders dan kleding naaien, bijvoorbeeld een boxkleed of draagzak voor je baby, of kussens voor je interieur. Omdat iedereen aan zijn eigen werkstuk werkt, kunnen verschillende niveaus in één les naast elkaar werken. Je wordt persoonlijk begeleid, daarom is er per avond plaats voor max. 6 personen per docent. Lees onderaan deze pagina meer over de inhoud van de lessen.

.

.

.

Overzicht van de lessen vind je op onze pagina met het les schema:

les schema

kosten
€ 79,- per maand, 1 vaste avond per week les.
ooievaarspas 50% korting, maximaal 4 maanden met korting les te volgen per jaar
Prijs is gebaseerd op elke week les met uitzondering van (school)vakanties. Inhalen van de lessen is niet mogelijk, hiermee is rekening gehouden in de prijs.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Ook bieden wij beginnerscursussen aan. Zie ‘beginnerscursus’. In deze 8-weekse cursus maak je een A-lijn rok. In de doorlopende naailessen mag je zelf een kledingstuk of accessoire als een tas uitkiezen.

inbegrepen in de kosten:
– gebruik van naaimachines en lockmachine
– lockgaren
– patroonpapier
– koffie, thee en wat lekkers

Inhoud van de lessen:

Patroontekenen
Iedereen zoekt een eigen patroon uit. Beginners kiezen een makkelijk patroon en gevorderden kunnen eventueel een eigen ontwerp maken en dit verder uitwerken aan de hand van een basispatroon.

Je leert technieken om de patronen op jou maat te maken. Op deze manier krijg je meer inzicht over hoe kleding in elkaar zit en leer je sneller zelfstandiger te werken. Daarnaast kun je een basis opbouwen van goed passende patronen en dus kleding.

Gevorderden leren een basispatroon of mal aan te passen op het eigen ontwerp. Ik zie het patroontekenen als een puzzel waarbij de delen in elkaar vallen en uiteindelijk het lichaam mooi omsluiten.

Veel mensen hebben een favoriet kledingstuk. Een andere mogelijkheid is om dit kledingstuk in een patroon om te leren zetten.

Kleding maken
Bij het maken van de kleding is er speciaal aandacht voor moeilijke onderdelen, zoals het inzetten van een blinde rits, het maken van een paspelzak, een zak in de zijnaad of een reverskraag.

Van onderdelen die in jou kledingstuk moeilijk zijn gaan je eerst in ongebleekte katoen een proef maken. Op deze manier kun je ongehinderd uitproberen en uiteindelijk je rits mooi inzetten of je zak, manchet, of kraag mooi verwerken.

Bij het in elkaar zetten van de kleding komen een aantal vaardigheden van pas die steeds terug komen. Ik help je deze vaardigheden te doorzien, en hierdoor doe je snel ervaring op. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw specifieke vragen.

hieronder zie je een selectie van ons ‘wagenpark’:

voorwaarden voor inschrijving

  • inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst van het formulier
  • indien het lesgeld uiterlijk 2 weken voor aanvang van de les of cursus niet op ons rekeningnummer (NL06TRIO0784713731 t.n.v. Studio ZIP) is bijgeschreven gaan wij over met het plaatsen van mensen van de wachtlijst
  • annuleren kan tot uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus, je krijgt je geld dan retour
  • bij annuleren korter dan 2 weken voor aanvang cursus krijg je 50% retour van het betaalde lesgeld
  • inhalen van lessen is NIET mogelijk. Met vakanties en het missen van lessen is rekening gehouden in de prijs.
  • In vakanties zijn er geen lessen (kerst etc.). Deze dagen worden van te voren aangegeven.
  • aan het invullen van dit formulier kan je geen rechten ontlenen, je krijgt per email bericht of je bent geplaatst of niet voor je voorkeursdag

Voor de voorwaarden van de Ooievaarspas klik hier…