privé naailes

Tijdens de privé naailes leer je zelfstandig op je eigen niveau een kledingstuk te maken naar jouw wens. Nu kun je precies dát kledingstuk maken wat je graag zou willen hebben en dit gemaakt op jouw lichaam. Natuurlijk kan je ook iets anders dan kleding naaien, bijvoorbeeld een boxkleed of draagzak voor je baby, of kussens voor je interieur.

Privé naailes is te boeken voor maximaal 2 personen (leuk samen met een vriendin of met je dochter bijvoorbeeld) en kan een uitkomst bieden als je snel vooruit wilt met leren kleding te naaien.

Prijs voor 1 persoon: €35,- per uur
Prijs voor 2 personen: €45,- per uur
Privé naailes van 2 uur is aan te raden

Je kunt in onze studio Privé naailes nemen, of ik kan naar jou thuis komen. Je mag kiezen tussen met onze naai- en lockmachines werken, of met je eigen machine(s).

Patroontekenen
Je zoekt een eigen patroon uit. Beginners kiezen een makkelijk patroon en gevorderden kunnen eventueel een eigen ontwerp maken en dit verder uitwerken aan de hand van een basispatroon.

Je leert technieken om de patronen op jouw maat te maken. Op deze manier krijg je meer inzicht over hoe kleding in elkaar zit en leer je sneller zelfstandiger te werken. Daarnaast kun je een basis opbouwen van goed passende patronen en dus kleding.

Gevorderden leren een basispatroon of mal aan te passen op het eigen ontwerp. Ik zie het patroontekenen als een puzzel waarbij de delen in elkaar vallen en uiteindelijk het lichaam mooi omsluiten.

Veel mensen hebben een favoriet kledingstuk. Een andere mogelijkheid is om dit kledingstuk in een patroon om te leren zetten.

Kleding maken
Bij het maken van de kleding is er speciaal aandacht voor moeilijke onderdelen, zoals het inzetten van een blinde rits, het maken van een paspelzak, een zak in de zijnaad of een reverskraag.

Van onderdelen die in jouw kledingstuk moeilijk zijn gaan je eerst in ongebleekte katoen een proef maken. Op deze manier kun je ongehinderd uitproberen en uiteindelijk je rits mooi inzetten of je zak, manchet, of kraag mooi verwerken.

Bij het in elkaar zetten van de kleding komen een aantal vaardigheden van pas die steeds terug komen. Ik help je deze vaardigheden te doorzien, en hierdoor doe je snel ervaring op. Natuurlijk is er tijdens de privé naailes ook ruimte voor jouw specifieke vragen.

INSCHRIJVEN