Erkende opleiding costumière/ coupeuse/coupeur

Als je je echt serieus bezig wilt houden met patroontekenen en naaitechnieken dan kun je bij ons een opleiding tot costumière volgen. We hebben ons aangesloten bij de HCH modevakscholen. De HCH opleiding biedt een flexibel maar gestructureerd systeem.
Je kan in je eigen tempo het lesmateriaal uitwerken, maar de kwaliteitseisen zijn hoog. Je leert prachtige maatkleding ontwerpen en naaien. Deze opleiding is door MODINT (vereniging mode en textielbranche) gecertificeerd en erkend.

Het lesmateriaal bestaat uit 5 mappen (deel A ,B, C, D en E). Deze bevatten alle benodigde stoffen, fournituren en patroonteken-materiaal. Je kunt dus direct aan de slag. Het fijne van deze mappen is, dat je na het volgen van de opleiding, je een bijzonder mooi naslagwerk hebt, waarin je altijd alles terug kunt vinden. Je sluit de opleiding af met een examen bij de hoofdvestiging van de HCH in Montfoort. Eenmaal geslaagt ben je costumière. Hierna kan men verder doorgaan met de opleiding tot coupeuse/ coupeur.

Meer weten over de deze opleiding kijk dan op https://www.hch-cursussen.nl/opleiding/costumiere/

Meer over de kosten van de studie vind je op deze pagina https://www.hch-cursussen.nl/shop/ en hier als je onderaan op traject en kosten klikt van deze pagina https://www.hch-cursussen.nl/costumiere/

Je kunt voor deze opleiding ook gebruik maken voor het lesmateriaal van het STAP-budget. Met het STAP-budget van de overheid krijg jij tot €1.000,- voor één cursus of opleiding per jaar. Meer over de voorwaarden en richtlijnen kun je op deze pagina lezen https://www.hch-cursussen.nl/stap/

lessen bij ons kosten:

€98,75 voor 2,5 uur per maand
€79,00 voor 2 uur per maand

Deel A

In het eerste deel leer je het tekenen van heel veel verschillende rokken. Ook alle naaitechnieken die in al deze rokken voorkomen worden in dit boek beschreven en genaaid.

Deel B

In deel B leer je het tekenen van diverse broekrokken en heel veel broeken voor dames, heren en kinderen. Daarnaast leer je veel voorkomende technieken die je nodig hebt voor het naaien van verschillende broeken.

Deel C

In dit deel leer je het tekenen van blouses, japonnen, tunieks, overgooiers en overhemden. Technieken die je leert zijn o.a. naaien van kragen, mouwen en manchetten.

Deel D

In deel D verdiep je je verder in het tekenen (patronen) en naaien van allerlei soorten kragen en mouwen.

Deel E

In deel E leer je niet dagelijkse kleding maken, zoals luxe lingerie, badkleding en trainingspakken. In dit laatste deel behandelen we ook Textielwarenkennis. Het is belangrijk om te weten waarvan bepaalde stoffen gemaakt worden en hoe je deze moet behandelen.

INSCHRIJVEN