over ons


Hallo!
Wij zijn Jolanda & Naomi van Studio ZIP. Jolanda zorgt voor de inhoud en de begeleiding van de lessen en regelt alles omtrent de maatkleding, Naomi regelt de zakelijke kant van de studio zoals de mailtjes en inschrijvingen en geeft daarnaast ook les. Lees hieronder meer over onze visie en de studio.

Jolanda is een van de oprichters van Studio ZIP, een dynamische naaistudio gevestigd in Den Haag. Sinds eind 2011 geven zij lessen, cursussen en workshops in het ontwerpen én naaien van mode.
Liefde voor het ambacht zit er eigenlijk al heel lang in; Jolanda’s oma was coupeuse, Naomi’s oma en overgrootmoeder waren kleermakers. In navolging van haar oma heeft Jolanda de opleiding ‘Mode en Kleding’ gevolgd. De vaardigheden die ze daar leerde kon ze toepassen bij een kindercircus, waar ze jarenlang kostuums en decors maakte.
Naomi is kunsthistorica en begon ooit als cursist bij Jolanda. Hier ontdekte ze haar passie voor het kleding maken en patroontekenen. Inmiddels volgt Naomi een opleiding in Amsterdam bij de “Meesteropleiding Coupeur”.
‘Dat ambachtelijk werken zit in onze genen. Wat wij willen overdragen aan onze cursisten is dat het voldoening geeft om zelf dingen te te creëren. Je moet meer moeite er voor doen dan een kledingstuk vluchtig aanschaffen in een winkel, en daardoor heeft het meer waarde. Je koestert het zelfgemaakte object meer omdat je het hebt zien ontstaan.’

Naast naailessen biedt Studio ZIP méér. ‘We zijn erg gegroeid de laatste jaren. Dit komt denk ik doordat het momenteel heel populair is om zelf kleding te maken, maar ook door wat we uitstralen. Wij zijn enthousiaste dertigers die de liefde voor het vak willen overdragen op een ontspannen manier.’

Jolanda en Naomi vinden het belangrijk dat het ook voor gezinnen met lage inkomens mogelijk is om hun creativiteit te ontplooien. Met Studio ZIP willen we bereiken dat iedereen creatieve cursussen kan volgen. Om deze reden zijn wij een samenwerking met de Ooievaarspas en Stichting Leergeld aangegaan. Minima krijgen 50% korting en kinderen kunnen zelfs gratis een cursus volgen, en een naaimachine via de stichting krijgen.’

Studio ZIP biedt een gevarieerd programma aan vol leuke cursussen en workshops. Voor kinderen envolwassenen (mannen en vrouwen).

Facebook: studiozipnaailes
Instagram: studiozipthehague