Stoere winterjas

Onze cursist Ben wilde een specifieke winterjas met veel zakken maken. Samen hebben we gekeken naar wat hij wilde met het ontwerp van de jas. Aangezien het een winterjas moest worden lag het voor de hand er een gewatteerde voering in te zetten.
Er zijn kant en klare gewatteerde voeringen verkrijgbaar, maar de keuze qua kleuren is in de Haagse stofwinkels beperkt. Uiteindelijk heeft Ben zijn voering zelf gewatteerd door de wattering zelf op de voering te stikken.
Helaas is het niet allemaal op de foto te zien, maar de zakken hebben een speciale constructie. Aan de zijkant kun je je hand er in steken zoals bij een steekzak. Daar over heen heeft hij een klep-zak gezet. De bovenste zakken zijn klepzakken met daarop weer een borstzak.

Het eindresultaat is deze technisch perfecte jas!

Winterjas gemaakt door: Ben