Workshop Zomerjurk

Maak je eigen Zomerjurk in 4 middagen!

We gaan werken uit het mooie boek Droomjurken van Sara Alm & Hannah McDevitt. In dit prachtige boek staan patronen en werkbeschrijvingen om de beroemdste jurken zelf te maken. Van de witte halterjurk van Marilyn Monroe tot het zwarte jurkje van Audrey Hepburn: allemaal jurken om bij weg te zwijmelen… https://www.bol.com/nl/p/droomjurken/1001004011832492/

Naaimachines zijn bij ons aanwezig, maar je mag ook je eigen machine meebrengen. Daarnaast kun je gebruik maken van onze naai benodigdheden. Verder hebben we koffie, thee en wat fris om te drinken.

De kosten van de workshop zijn € 175,- Dit is inclusief het patroon dat je daarna thuis vaker kunt gebruiken.

Data workshop 1: vrijdag middag 7, 14, 21 en 28 juni van 14.00 tot 17.00
Data workshop 2: zondag middag 28 juli, 4, 11 en 18 augustus van 14.00 tot 17.00

Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Geef daarbij aan dat het om de Workshop Zomerjurk gaat en geef alvast je maten door: confectie maat, boven- heup- en taillewijdte.

Hier drie van de meest gewilde modellen:

Farah Fawcett (wikkeljurk)
   

Jackie Kennedy (A-lijnjurk)

   

Marilyn Monroe (strand of avondjurk)

   

Inhoud

  • Patroon overnemen
  • Aanpassingen in de pasvorm op het patroon wijzigen
  • Technieken toepassen als; blinde rits inzetten, coupenaden stikken, tegenstikken, rimpelen, rolzoom, blinde zoom of gelockte zoom, verstevigen en uitdunnen.
  • Werken aan een mooie nette afwerking
  • Maken van de jurk

Om deel te kunnen nemen is het nodig enige ervaring te hebben met de naaimachine. De patronen hebben wij en we leren je deze op je eigen maat aan te passen. De stof voor de jurk moet je zelf aanschaffen en eveneens bijpassend garen. Accessoires als vliseline kun je voor een klein bedrag bij ons kopen, dan kun je hierover advies krijgen welke het best past bij je stof.

Hier de benodigdheden per model:

Jackie Kennedy (A-lijnjurk)

Farah Fawcett (wikkeljurk)

Marilyn Monroe (strand of avondjurk)