Textiel Uittip: Fashion in the Air

Een expo om bij weg te dromen

 

IMG_2951

 

Come fly with me, come fly away with me, klinkt er uit de speaker. De stewardessenkleding hangt letterlijk up in the air. Als je dacht dat er weinig te ontwerpen valt aan de kleding van stewardessen, bewijst de tentoonstelling Cabin Crew het tegendeel.

Onder de titel Cabin Crew, Fashion in the Air toont De kunsthal Rotterdam tot februari 2018 een selectie uit de verzameling van Cliff Muskiet. Deze Nederlandse purser en zelfverklaarde uniformfreak verzamelde 1417 uniforms van 527 verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Er zijn uniforms vanaf de jaren ’50 tot heden, een uniform met een bontmuts van American Airlines en een met kangoeroe-print uit Australië. Een psychedelische tuniek met dito leggin een hoofddeksel trekt mijn aandacht. Een uniform uit begin jaren ‘ 70. Het doet me denken aan het laatste seizoen van Mad Man waarin Donald Draper regelmatig het vliegtuig pakt om zijn vrouw in California te bezoeken. Mm, Donald Draper, wat was dat ook al weer voor liedje? Come fly with me, come fly away with me’

Meer weten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *