Erkende opleiding costumière/ coupeuse/coupeur

Vanaf oktober 2019 kun je bij ons een opleiding tot costumière en vervolgens zelfs een opleiding tot coupeuse/ coupeur volgen. We hebben ons aangesloten bij HCH modevakscholen. HCH bieden een flexibel maar gestructureerd systeem. Je kan in je eigen tempo het lesmateriaal uitwerken, maar de kwaliteit eisen zijn hoog. Je leert dus echt prachtige maatkleding ontwerpen en naaien. Deze opleiding is door MODINT (vereniging mode en textielbranche) gecertificeerd en erkend.

In deze opleiding komen veel technieken aan bod (ritsen, zakken, sluitingen, kragen en mouwen inzetten, etc.), ook leer je patroontekenen en theorieën die je bij patroontekenen (ontwerpen, uittekenen en aanpassen, van allerlei kledingstukken) tegenkomt. Aan de hand van tekeningen, en vanzelfsprekend ook in de lessen, wordt alles uitgelegd.

Het lesmateriaal bestaat uit 5 door de HCH geleverde mappen. Dit bevat alle benodigde stoffen, fournituren en patroonteken-materiaal. Je kunt dus direct aan de slag. Het fijne van deze mappen is, dat je na het volgen van de opleiding, je een bijzonder mooi naslagwerk hebt, waarin je altijd alles terug kunt vinden. Je sluit de opleiding af met een examen bij de hoofdvestiging van HCH in de buurt van Rotterdam. Eenmaal geslaagt ben je costumière. Hierna kan men verder doorgaan met de opleiding tot coupeuse/ coupeur.

Meer weten over de deze opleiding kijk dan op https://www.hch-cursussen.nl/opleiding/costumiere/