Patroontekenen

Als je zelf je kleding wilt maken of vermaken is het handig als je kunt patroontekenen. Je leert vanaf beginnersniveau, hoe je de regels van het patroontekenen goed toepast. Straks kun je nauwkeurig de maten opnemen, ze vervolgens berekenen en het geheel vertalen naar een correcte tekening.

Eén ding is zeker: wanneer je je eigen patronen kunt ontwerpen, ben je verzekerd van een uniek kledingstuk! Hoe beter je de basisprincipes beheerst, hoe meer ideeën je krijgt om te variëren. Niets is te gek, bijna alles is mogelijk!

je kunt op de volgende zaterdagen patroonteken lessen volgen:

zaterdag 20 februari 2021 13:00 tot 17:00 rok en top (dames) en overhemd (heren)

zaterdag 27 februari 2021 13:00 tot 17:00 pantalon (zowel dames als heren)

zaterdag 6 maart 2021 13:00 tot 16:00 verwerken eigen ideeën in het patroon (bijv. kragen, mouwen, plooien etc.)

kosten
€ 225, incl. lesmateriaal (patroonpapier, passtof voor proefmodellen, metermaatje, werkbladen)

Voor wie is patroontekenen bedoeld?

Patroontekenen is voor iedereen die zelf kleding wil maken en eigen patronen wil leren tekenen en al zelfstandig kan naaien.

Je einddoel

  • Je kunt nauwkeurig maten opnemen
  • Je kunt patronen voor verschillende soorten kledingstukken tekenen
  • Je weet waar je rekening mee moet houden bij stofkeuze

Dit leer je tijdens de lessen Patroontekenen

Tijdens de lessen leer je stap voor stap patroontekenen. Je begint met basispatronen. Hiermee kun je naar eigen idee eindeloos variëren. Zo kun je het basispatroon voor een blouse ook gebruiken voor een jurk. En door de blouse een andere kraag, sluiting of zakken te geven, ontwikkel je een eigen uniek patroon.

Aan bod komen o.a. rokken, broeken, hemden en topjes.

Naast het patroontekenen, leer je ook rekening te houden met de soort stof en het patroon van de stof zelf.

Je leert in de lessen niet alleen de technische vaardigheden, maar krijgt ook inzicht in het patroon. Want alleen zo kun je straks zelf bepalen waar je bijvoorbeeld een zak of rits kunt plaatsen.

Meteen vanaf de eerste les ga je zelf aan de slag. Alleen zo krijg je de technieken echt onder de knie. Je begint met het nemen van je maten en daarna het tekenen van een eenvoudig patroon op schaal. Tot slot ga je oefenen in het tekenen van volledige patronen. Hiervan worden vervolgens proefmodellen gemaakt die na het passen eventueel nog worden aangepast.

voorwaarden voor inschrijving

  • inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst van het formulier
  • indien het lesgeld uiterlijk 2 weken voor aanvang van de les of cursus niet op ons rekeningnummer (NL06TRIO0784713731 t.n.v. Studio ZIP) is bijgeschreven gaan wij over met het plaatsen van mensen van de wachtlijst
  • annuleren kan tot uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus, je krijgt je geld dan retour
  • bij annuleren korter dan 2 weken voor aanvang cursus krijg je 50% retour van het betaalde lesgeld
  • inhalen van lessen is NIET mogelijk. Met vakanties en het missen van lessen is rekening gehouden in de prijs. In vakanties zijn er geen lessen (kerst etc.). Deze dagen worden van te voren aangegeven.
  • aan het invullen van dit formulier kan je geen rechten ontlenen, je krijgt per email bericht of je bent geplaatst of niet voor je voorkeursdag

Voor de voorwaarden van de Ooievaarspas klik hier…