Masterclass Colbert/ tailleur/ Blazer/ jasje

Tijdens deze workshop leer je een jasje/colbert van wol te maken. Je leert een combinatie van ambachtelijke “bespoke tailoring” technieken als ook confectie methodes om een mooi colbert te maken. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze workshop volgen. 

Let op tijdens deze workshop leer je hoe je op traditionele wijze een colbert maakt. Hierbij moet je veel handwerk verrichten. Dat kan heel ontspannen zijn, maar het is niets voor mensen die van een snel resultaat houden. 

Je leert canvas in je voorpand te naaien, paardenhaar te gebruiken en je revers en kraag te pikeren en vele andere technieken. Doordat handwerk meer tijd kost, krijg je ook huiswerk mee. Kortom een echte workshop voor de liefhebber die wekelijks een paar uur tijd heeft om het huiswerk te maken. Al het binnenwerk (canvas, paardenhaar, schoudervulling etc.) zit bij de prijs inbegrepen. De stof en de voering schaft de cursist zelf aan. Na aanmelding nemen wij hierover contact op met alle deelnemers.

data: zondag 8, 15, 22, 29 januari 2023 en 5 en 12 februari 2023
tijd: 12:30 tot 15:30 uur 
kosten: €385,- (incl. speciaal binnenwerk canvas, paardenhaar, domette en schoudervullingen) Betalen in termijnen is mogelijk.
stof: mag je zelf meenemen als het maar 100% wol is en niet te dik (we beantwoorden graag je vragen). We raden het sterk af om de eerste keer al een ruitjes stof te nemen. Voor aanvang van de workshop sturen we je een boodschappenlijst.
aantal deelnemers: max 6
niveau: 1,5 tot 2 jaar naai-ervaring
huiswerk: ja, maar er zit een vakantie van 2 weken tussen.
inschrijven: http://www.studiozip.nl/?page_id=190

Voor de heren gebruiken we het patroon van Simplicity 8962 (andere zakken erop zetten kan)

simplicity 8962

Op dit model zijn de zakken op het jasjes gestikt. Je mag ook een strookzak voor een pochet maken of zakken met paspels en/of een klep.

Voor de dames gebruiken we het vogue patroon 9099, een singel breasted blazer met kraag en revers. Net als bij de heren bestaat er de mogelijkheid om verschillende zakken op het jasje te zetten.

Vogue Patroon 9099-E5
Vogue 9099


Heb je zin in een wat moeilijker naaiproject? Lijkt het je leuk om veel naaitechnieken te leren die je kan verwerken in een jasje in jouw maat? Wil je jezelf helemaal onderdompelen in handwerktechnieken zoals pikeren? Dat kan tijdens deze workshop. Je moet dan wel extra uren inplannen om thuis ook aan de slag te gaan. Meedoen: http://www.studiozip.nl/?page_id=190