Masterclass corset

Deze masterclass wordt gegeven door Marloes Dadswell, een specialist en meester op het gebied van corsetten. Heb je altijd al een corset willen hebben en of maken dan is dit een geweldige workshop. Je leert niet alleen alle technieken, maar maakt daarnaast ook een corset precies op maat voor jezelf.

data: 26 november en 3, 10 en 17 december 2023
tijd: 10:00 tot 17:00 uur
prijs: €465 (inclusief materiaal, zoals spiral boning en coutile )

corset: ontworpen en gemaakt door Marloes Dadswell

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.

.

.

Tijdens deze masterclass komen alle technieken van het corsetmaken aan bod! En leer je bovendien hoe je een corset met cups op maat tekent en maakt. Er komt namelijk nogal wat bij kijken. We letten vooral op de pasvorm en ondersteuning van de cups en hoe deze aansluiten op het corset. Aan de hand van het getekende patroon maken we een toile om door te passen om vervolgens het corset te maken uit een zelf gekozen modestof. Aan het einde van de masterclass heb je een op maat gemaakt patroon welke je telkens opnieuw kunt gebruiken en ook kunt tekenen in andere maten, een prachtig en goed zittend corset met cups en de kennis hoe je deze maakt.

Tijdens deze masterclass zullen de volgende punten aan bod komen:

  • Het nauwkeurig nemen van de maten die je nodig hebt om het patroon te tekenen.
  • Het opzetten van het patroon waarbij je inzicht leert krijgen in het vormen van het gewenste silhouet en het creëren van een ronde, goed ondersteunde buste.
  • Uitleg over de verschillende corsetmaterialen en functies hiervan.
  • Het maken van een toile/proefmodel en hoe de pasvorm aan te passen indien nodig.
  • Hoe je een busk corsetsluiting in moet zetten.
  • Je leert verschillende naaitechnieken om een zo glad mogelijk resultaat te creëren.
  • Je kan tevens de door Marloes gemaakte korsetten van dichtbij bestuderen.
  • Hoe je een korset aandoet en inrijgt.

Er is een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar per cursus. Dit om iedere cursist veel aandacht te kunnen bieden en de groepjes overzichtelijk te houden voor iedereen.

Vaak ontvang ik de vraag “Ik heb niet zo veel ervaring in het maken van kleding, kan ik wel meedoen met de cursus?”, het antwoord hierop is simpel: er is tijd en ruimte voor iedereen, op welk niveau dan ook! Door de kleine groepjes is het absoluut mogelijk om vragen te stellen en extra begeleiding te krijgen. Alle stappen worden in detail uitgelegd en waar nodig gedemonstreerd.

De masterclass wordt gehouden op 26 november en 3, 10 en 17 december 2023 en kost € 465,- dit is inclusief onbeperkt thee en koffie. Ook zit hier een materialenpakket bij met alle benodigdheden. Er is de mogelijkheid om een eigen modestof mee te nemen of een zijde uit te kiezen tijdens de cursus, deze is per meter te koop.

aanmelden en of vragen: info@studiozip.nl

https://www.instagram.com/bespokecorsetrybymarloes